7.12. Tonttu Salaisen tehtävä

yksinainen tonttutytto

Lataa kuunneltava tarina mp3-muodossa täältä.

Tänään, joulukuun seitsemäntenä päivänä, kuulet tonttu Salaisten matkasta.

Tonttulassa on paljon tonttuja, joilla on aivan muunlainen tehtävä kuin lahjojen tekeminen. Yksi tällainen on tonttu Salainen, joita on kaksi, tyttö ja poika. Heillä on hyvin tärkeä tehtävä, josta lapset eivät yleensä tiedä.

Tonttu Salainen (tyttö ja poika) lähtee monta kertaa vuodessa tonttulasta matkalle. Heidän tehtävänään on tarkkailla lapsia ympäri vuoden. Tonttu Salaisella ei matkoillaan olekaan yllään tonttuvaatteita, vaan aivan tavalliset vaatteet. Näin lapset eivät tiedä heidän salaisesta tehtävästään.

Kerrankin syksyisenä iltana tonttu salainen P (siis se poikatonttu) oli erään kaupungin kadulla seuraamassa ihmisten touhuja. Tonttu seisoskeli katulampun alla ja kuunteli lasten puheita.

”Se Vilperi on kyllä ihan tyhmä”, sanoi punatakkinen tyttö. ”Niin, mutta minusta se Anneli on vielä tyhmempi”, tokaisi vihreätakkinen tyttö. Tonttu salainen P tuli surulliseksi. Hän kaivoi esiin muistivihkonsa ja kirjoitti: punatakkinen mimmuli ja vihreätakkinen saara haukkuivat yhdessä muita. Kai sinä muistit, että tonttu Salainen saa tarkkaan miettimällä tietää, mikä on kohtaamansa lapsen nimi? Tonttu salainen P kertoi myöhemmin asiasta tonttulassa, jossa päätettiin, että nyt mimmulia ja saaraa seurataan vähän tarkemmin, sillä muiden haukkuminen on ruma tapa.

Eräänä talvipäivänä taas tonttu Salainen T (siis se tyttötonttu) otti mukaan yhden tonttulan koirista ja lähti matkaan. Salainen T hoiti koiraansa huolella. Tonttu Salainen T oli ulkoiluttamassa koiraa punaisessa takissaan ja saappaissaan ja vieläpä punainen pipo päässä, kun hän kuuli pensaiden takaa koiran surullista valitusta. Tonttu Salainen T meni heti katsomaan, mikä hätänä. Salaisen mukana ollut Tonttulan koira meni ja nuuhki pensaan juurella olleen pienen koiranpennun ja katsoi tonttu Salaista anovasti. Tonttu Salainen ymmärsi heti, että pikkupentu pitää saada lämpimään ja sille on saatava ruokaa.

Tonttu Salainen T soitti joulupukille kysyen, mitä pitäisi tehdä. Joulupukki sanoi: ”Tonttu salainen T, pidä pentu lämpimänä ja anna sille osa Haukun (se haukku oli tonttulan koiran nimi), niin anna sille pennulle osa Haukun ruuasta. Muista myös antaa vettä pennulle. Tulette sitten huomenna takaisin tonttulaan. Sillä aikaa Etsijä-tonttu saa etsiä henkilön, joka jätti koiranpennun yksin. Kirjoitamme sitten yhdessä hänelle kirjeen ja kerromme, että pikkupentu saa uuden kodin Tonttulasta”.

”Hyvä on, Joulupukki. Me menemme nyt sisälle, ettei pentu palele enempää. Tulemme huomenna tonttulaan. Hei hei, joulupukki”.
Tonttu Salainen näkee onneksi useimmiten iloisia asioita, mutta aina, kun joku on tuhma, tonttu tulee surulliseksi. Ollaan siis kaikki kilttejä, ettei tonttu Salaiselle tule paha mieli!

Sen pituinen se.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: