Kasvata kaktuksia

Useimmat kaktukset ovat helppoja kasveja hoidon suhteen. Piikit ovat hankalia, mutta kun kasvin istuttaa sellaiseen astiaan, jossa se voi vapaasti kasvaa ja muistaa myös sijoittaa niin että lemmikit tai pienet lapset eivät pääse niihin käsiksi, voi hoito olla antoisaa.

Kaktuksen mullan pitää olla hiekkapitoista. Hyvin varustetuissa kaupoissa on erikseen kaktusmultaa, joka on lannoitettu sopivaksi. Kaktukset pitävät ahtaista kasvuoloista. Ne kannattaa istuttaa pieniin lasittamattomiin saviruukkuihin. Tai isompaan ruukkuun, mutta useita yksilöitä vieri viereen.

Kesällä kaktukset voi viedä ulos. Siellä niitä lannoitetaan joka toinen viikko laimealla lannoitenesteellä. Syksyllä ennen kylmää kautta kaktukset tuodaan sisälle. Usein siinä vaiheessa ne alkavat kukkia. Kun kukintavaihe on mennyt ohi, kaktukset pitävät lepokauden. Silloin ne olisi hyvä siirtää viileään, mutta valoisaan paikkaan.

Lepokauden aikana kaktukset voi melkein unohtaa, sillä kastelua tarvitaan hyvin vähän. Kukkien kanssa puuhastelu on hauska ja antoisa harrastus. (teksti: ilopisara)

Mainokset
%d bloggers like this: